spel/datorintresserade = nördar och beroende?

Har tänkt på detta nu ett par dagar, men varför kallas alla datorintresserade för nördar som är beroende? varför hackar man på folk som gillar att spela datorspel på lan istället för att sitta med massa folk runt ett bord och spela monopol? Tänk efter sitter man och spelar ett brädspel runt ett bord kanske man är max 6 personer och man får tydligen en jätte bra gemenskap.

Men om man ser det från en annan vinkel för lanare så får man allt lika bra gemenskap på ett lan som med ett brädspel, Tänk er att man sitter och spelar HoN (heroes of newerth) då kan man va 5v5 ner till 1v1 men efter att man spelat en match snackar man alltid med varandra efteråt och snackar lite om sakerna i spelet och delar med sig utav sitt intresse, och då möts verkligen personerna. Dom lyssnar på varandra och dom delar verkligen sitt intresse. Och på ett lan behöver man inte bara vara 2-3 personer som sitter i en källare och spelar utan det kan va ett lan i en fritidsgård för allmänheten där det rymmet 45 platser, där är ju alla välkomna och ingen dömer någon utan dom är där för att dela sitt intresse. när man sitter och spelar brädspel är man ju nästan alltid ett gäng nära vänner som spelar. På lan hittar man alltid nya vänner...

och lan behöver inte bara betyda sitta och dricka cola och spela datorspel, nej verkligen inte.. man kan hitta på gemenskaps saker. som tex leka kurra gömma mitt i natten och gömma sig på grannarnas tak, eller så kan man gömma sig i en släpkärra. Men sånt skapar verkligen gemenskapen.
Och allmänhetens bild utav nörden är tydligen en fet kille som sitter och spelar och inte har vänner, och aldrig går på fester men det är ju helt klart fel.

Tänker man efter så är proffisionella spelare som tävlar i olika cuper osv, Dom tränar flera gånger i veckan Heaton tex tränar tennis och joggar.. fatal1ty (jonathan wendel) han joggar och är på gym 3-4 gånger i vecka för att hålla sig på topp. Har vänner som lanar ofta, nästan alla är på gymmet minst 4 ggr i veckan, några tränar hockey, eller innebandy så dom håller sig i topp.. och så är det med dom flesta lanarna.

Men en sak jag tänkte på, Vad är det som gör att en bokmal är så mycket bättre än en datorspels intresserad? dom som sitter vid datorn kan någon besvara mig den frågan?

RSS 2.0